Inmiddels staat Sara, door haar zelf vergaarde en toegepaste kennis, weer midden in het leven. Wat begon als een intensief traumaverwerking traject na het meemaken van kindermisbruik en een burn-out, groeide uit tot een safe space waar slachtoffers van seksueel geweld hun trauma kunnen verwerken. Sara is een boegbeeld dat haar expertise en ervaringsdeskundigheid inzet om taboes te doorbreken, kennis over trauma seksualiteit te vergroten en is een krachtige en inspirerende vertegenwoordiger van slachtoffers van seksueel geweld.
Hiernaast geeft Sara trainingen en talks. Hiermee helpt ze bedrijven een veilige plek te creëren waarin (seksueel) grensoverschrijdend gedrag geen ruimte krijgt. Sara deelt haar kennis graag met zoveel mogelijk mensen en adviseert organisaties en overheidsinstanties rondom beleid over seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag. In 2021 ontving zij een nominatie voor de Joke Smit Prijs voor haar inzet op dit gebied. Een staatsprijs geïnitieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Inmiddels boeken tal van bedrijven Sara als spreker voor een interactieve keynote van 30 – 60 minuten. Tijdens de interactieve keynotes focust zij zich op het doorbreken van het taboe rondom grensoverschrijdend gedrag en de impact die het heeft op slachtoffers. Daarnaast adviseert zij bedrijven over hoe zij intern voor een ‘safe space’ kunnen zorgen, op welke manier zij het beste kunnen omgaan met meldingen van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en hoe zij hun werknemers het beste kunnen opvangen en begeleiden na een melding.
Het doel van haar interactieve keynotes is je meenemen in wat slachtoffers nu echt nodig hebben, en daarmee gerichte informatie geven die jou en jouw organisatie in staat stelt om slachtoffers en hun behoefte (nog meer) centraal te stellen. Dit doet zij aan de hand van haar zelf ontwikkelde vier pilarenmethodiek.
Die vier pilaren staan centraal binnen haar eigen organisatie en de wijze waarop zij slachtoffers bijstaan. De 4 pilaren geven inzicht in wat slachtoffers nodig hebben om daadwerkelijk hulp te zoeken of te aanvaarden, en kunnen binnen verschillende organisaties gebruikt worden om de hulp, communicatie richting slachtoffers vorm te geven en de drempel te verlagen voor het doen van meldingen.
Naast de interactieve keynotes over seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag biedt Sara ook keynotes aan over werkgeluk, balans tussen werk en privé en het herstellen van een burn-out.