Ga naar de hoofdinhoud Overslaan en naar de voettekst gaan

3 ervaringen die je krijgt met Lars Knol

  • Spreker Lars Knol biedt praktische inzichten en direct toepasbare strategieën voor het transformeren van leer- en werkomgevingen met zijn expertise in digitale didactiek en AI-integratie.
  • Lars deelt concrete oplossingen om efficiëntie te verhogen en werkdruk te verminderen door Lean Six Sigma in het onderwijs te implementeren.
  • Hij werkt samen met Dimitri van Dillen om diepgaande inzichten te bieden in onderwijsinnovatie, belovend direct toepasbare technieken voor het transformeren van het onderwijs.
Met een onderwijsvisie gericht op boeiend en effectief leren, staat Lars centraal in het aanbieden van eigentijds onderwijs met een focus op het individu. Hij erkent en waardeert de diversiteit in leerstijlen van zijn studenten en streeft ernaar om zijn lesmethoden aan te passen aan hun interesses en behoeften. Als docent informatica voor de bovenbouw havo/vwo integreert hij innovatieve vaardigheden zoals educatieve technologie, virtual- en augmented reality, programmeren en soft skills zoals presenteren en samenwerken in zijn lessen.
Lees het volledige profiel: Lars Knol

Vraag vrijblijvend informatie aan over Lars Knol

Stel je vraag. Wij nemen snel contact met je op.

    Lezingen

    Lezing van spreker Lars Knol: De Toekomst van Onderwijs: Digitale didactiek en AI in de praktijk

    Ontdek de kracht van digitale didactiek en de rol van kunstmatige intelligentie (AI) in het onderwijs tijdens deze dynamische lezing. We onthullen hoe gepersonaliseerde, direct toepasbare leerervaringen niet alleen de betrokkenheid en digitale geletterdheid van studenten kunnen vergroten, maar ook het onderwijspersoneel (zowel ondersteunend als onderwijzend) inspireren om innovatieve AI-hulpmiddelen te integreren in de werkzaamheden. Deze sessie, volledig afgestemd op de specifieke behoeften en beginsituatie van uw team, biedt praktische inzichten in het gebruik van technologieën om leer- en werkomgevingen te verrijken en te transformeren. Deze inspirerende lezing (of workshop), die ook te boeken is als duo-lezing/workshop met Lars Knol en Dimitri van Dillen (beide vooraanstaande experts van Onderwijs-op-afstand.nl) belooft niet alleen een blik op de toekomst van onderwijs maar biedt ook direct toepasbare technieken om de manier waarop we leren en onderwijzen te transformeren, in lijn met de behoeften van onze toekomstige generaties. Vanuit de passie voor het toepassen van educatieve technologie en AI in het onderwijs, delen Lars en Dimitri niet alleen waardevolle strategieën voor de effectieve integratie ervan in leerprocessen, maar ook tips en tricks op de website onderwijs-op-afstand.nl. Met een krachtige visie die benadrukt dat we onze leerlingen opleiden voor de vaardigheden en kennis die ze zowel nu als in de toekomst nodig hebben, benadrukken we het belang van het reeds in de onderwijsomgeving introduceren van nieuwe technologieën. Door een reeks van diverse werkvormen en energizers wordt u meegenomen in de mogelijkheden om AI op een zinvolle manier in te zetten.
    Vraag vrijblijvend info aan: Lars Knol De Toekomst van Onderwijs: Digitale didactiek en AI in de praktijk

    Lezing van spreker Lars Knol: Lean Six Sigma in het onderwijs: Van werkdruk naar werkgeluk

    In een tijd waarin onderwijsinstellingen (en daarbinnen het personeel) onder steeds grotere druk staan om meer te doen met minder, biedt het integreren van Lean Six Sigma je de strategie om zowel de efficiëntie van onderwijsprocessen te verhogen als de werkdruk te verlagen. Deze inspirerende lezing werpt licht op de implementatie van Lean Six Sigma binnen het onderwijs, waarbij we ons richten op hoe deze methoden kunnen leiden tot aanzienlijke verbeteringen in de kwaliteit van onderwijs, effectiviteit en efficiëntie, terwijl tegelijkertijd de belasting voor onderwijzend én ondersteunend personeel wordt verminderd. Tijdens deze inspirerende lezing duiken we in de kern van Lean Six Sigma en verkennen we hoe deze aanpak helpt om overbodigheden in tijd, resources en inspanningen te identificeren en te schrappen voor in het onderwijs. Dit resulteert in een aanzienlijke verlichting van de werkdruk. Aan de hand van concrete voorbeelden, die in elke onderwijsinstelling voorkomen verschaft deze lezing direct toepasbare oplossingen voor in jouw onderwijspraktijk.
    Vraag vrijblijvend info aan: Lars Knol Lean Six Sigma in het onderwijs: Van werkdruk naar werkgeluk
    Spreker Lars Knol

    Lars Knol

    Enthousiasmeur over hoe de integratie van digitale didactiek, AI en ICT het onderwijs vernieuwt

    Lars Knol, een gedreven spreker en onderwijsinnovator van 31 jaar uit Vroomshoop, Overijssel, houdt zich voornamelijk bezig met projecten die de convergentie van onderwijs en ICT verkennen. Zijn expertise strekt zich uit tot digitale didactiek, waarbij hij zich specifiek richt op de strategische inzet van applicaties in combinatie met de opkomst van AI. Lars is medeoprichter van www.onderwijs-op-afstand.nl, een platform dat nationaal inzichten in digitale didactiek deelt, zonder daar een betaalmuur voor op te werpen. Hij gelooft sterk in de toegankelijkheid van kennis als drijvende kracht achter leren en groei.

    Lars is ook actief bezig met het analyseren en verbeteren van onderwijsprocessen, altijd met de focus op het achterhalen van het ‘waarom’ en het centraal stellen van de behoeften van de leerlingen en docenten. Hij zet zich in om verspillingen in tijd, geld en middelen te minimaliseren, zodat het onderwijs optimaal ten goede komt aan de leerlingen en docenten.

    Naast zijn betrokkenheid bij het onderwijs deelt Lars zijn passie voor innovatie door middel van trainingen en workshops over educatieve technologie, digitale didactiek en de integratie van AI in het onderwijs. Hij richt zich op het creëren van betekenisvolle leerervaringen voor zowel docenten als studenten en staat open voor samenwerkingen en het delen van kennis met collega’s in het onderwijsveld.

    Vraag vrijblijvend informatie aan over Lars Knol

    Stel je vraag. Wij nemen snel contact met je op.

      Hulp nodig?

      Telefoon: 030 80 80 884

      E-mail: contact@athenas.nl